Boete voor Simon V.

De uitstalling van Vrouwe op de Nieuwmarkt

De Amsterdamse politierechter legde begin deze week Simon Vrouwe, werkloos kunstenaar uit Purmerend en bekend van zijn pro-Palestijnse acties op de Dam, een boete op van 140 euro of twee dagen cel.

Vrouwe haalde geld op zonder vergunning. De rechter verklaarde zijn vorig jaar in beslag genomen propagandakar, vlaggen en borden tot verbeurd. Die borden, volgens Vrouwe een artistieke ‘installatie’, met foto’s van Syrische oorlogsgruwelen die hij steevast in Gaza situeerde met een collectebus ernaast, is hij dus kwijt. Deze rechtszaak is de eerste in een reeks, omdat Vrouwe sindsdien diverse malen opnieuw is aangehouden wegens illegaal collecteren.

Tijdens de zitting verklaarde Vrouwe dat een vergunning ‘al lang’ was aangevraagd, terwijl hij daar de dag ervoor op internet nog hulp bij vroeg. Hij ontkende te hebben gecollecteerd, maar zei wel geld aangeboden te krijgen voor ‘mensen met honger.’ Maar een donatieoverzicht op internet meldt als begunstigden een ziekenhuis en ‘gezinnen’ waarmee hij ‘in contact’ staat. Onbekend is of hij daarmee doelt op zijn eigen gezin.

Vrouwe kwam zonder advocaat of aanhang naar de rechtbank. Het vonnis werd met instemming begroet door diverse Joden die door Vrouwe en zijn aanhang op internet of op straat antisemitisch zijn benaderd of fysiek aangevallen.

5 Reacties

 1. Het is mij duidelijk dat we elkaar niet begrijpen. En dat is ook met opzet u wilt niet geconfronteerd worden met feiten, feiten over de talloze misdaden. In Gaza wonen de verdreven mensen uit waar nu de zionisten wonen in hun huizen of anders wel boven op het puin van de Dorpen van Palestijnen Er zijn geen foto’s van Syrië Gaza 2010 1417 menen vermoord 2012 177 mensen vermoorde in Gaza 2014 1492 mensen vermoord Door geweten loze schurken die vandaag ook weer hun slag slaan. Jullie zijn het niet waar om te reageren.

  • meneer Vrouwe, U zou er goed aan doen om u eens écht in de geschiedenis van israel, het land en haar volk te verdiepen. Uw geroeptoeter bestaat uit leugens, verzinsels, verdraaide feiten en een hoop onzin. Ja er leven zeer veel mensen in armoede in Gaza en ja er vallen veel doden te betreuren, maar de oorzaken en daders waar u altijd mee schermt kloppen simpelweg níét.

  • Misschien zijn uw feiten wel een beetje anders dan de feiten van anderen. U vindt het niet de moeite waard te reageren, maar doet het toch.
   Uw feiten berusten op de propagandamachine van Palestijnse kant. Het Palestijnse volk wordt door hun eigen leiders misbruikt, dat ziet een kind.

 2. Ach Simon, de Palestijnse leider onder wiens gigantische portret je vrienden enkele weken geleden nog een conferentie hielden, heeft de moord op bijna een miljoen mensen georganiseerd, de meesten ervan Joegoslaven die hem helemaal niets gedaan hadden en zelfs niet van hem gehoord hadden. Zeg me wie je vrienden zijn en ik zeg je wie jij bent.

 3. Mijnheer Vrouwe maakt een zielige indruk.
  Zielig = hulpeloos. Mijnheer Vrouwe is volkomen geïndoctrineerd. Dat is op zich geen bezwaar. Wij worden allemaal voorzien van indoctrinaties en dan moeten wij er voor waken niet daar in mee te gaan.
  Punt met de heer Vrouwe is alleen, dat hij niet in staat is, los van deze indoctrinaties, onafhankelijke informatie te vergaren.

Reacties zijn gesloten bij dit onderwerp.