Biecht

Ban Ki-moon. Foto ministerie van Buitenlandse Zaken.
Ban Ki-moon. Foto ministerie van Buitenlandse Zaken.
Ban Ki-moon. Foto ministerie van Buitenlandse Zaken.

Vertrekkend secretaris-generaal Ban Ki-moon heeft in zijn laatste toespraak voor de Veiligheidsraad erkend dat de VN een sterk vooroordeel heeft tegen Israël.

“Decennia van politiek gemanoeuvreer hebben een disproportioneel aantal van resoluties, rapporten en conferenties gecreëerd die Israël bekritiseren,” aldus Ki-moon. “In plaats van dat dit de Palestijnen helpt, heeft deze realiteit de VN verhinderd om haar rol effectief te vervullen.” Ban Ki-moon bekritiseerde extremisten aan beide zijden inclusief Hamas, dat ‘een antisemitisch handvest heeft dat streeft naar de vernietiging van Israël’.
Het World Jewish Congress verwelkomde Ban Ki-moons ‘langverwachte’ woorden, al had hij die volgens voorzitter Ronald S. Lauder beter eerder kunnen uiten, bijvoorbeeld bij het stemmen over anti-Israëlresoluties in VN-lichamen als de Mensenrechtenraad en Unesco. “De secretaris-generaal heeft de waarheid opgebiecht,” zei de Israëlische vertegenwoordiger bij de VN, Danny Danon. “De hypocrisie van de VN heeft de laatste tien jaar records gebroken met 223 resoluties die Israël veroordelen tegen slechts acht resoluties tegen het Syrische regime, dat al zes jaar z’n eigen burgers afslacht. Het is absurd. We hopen op een tijdperk van eerlijkheid als volgende maand de nieuwe secretaris-generaal aantreedt.”
De nieuwe secretaris-generaal van de VN wordt de voormalige Portugese premier António Guterres.

2 Reacties

  1. Nogal wat VN-leden zijn Arabische landen en nogal wat van die Arabische landen zijn anti-Israel en ook antisemitisch. De Arabische landen zijn nogal goed in het wijzen naar onvolkomendheden van Israel om zo de aandacht af te leiden van hun eigen wandaden. Echt heel achterbaks dat wijzen van die Arabieren. Linkse policor types (politiek correcte types) papegaaien dat wijzen naar Israel na zonder de grijze massa in de bovenkamer te gebruiken wegens de hersenspoeling van linkse scholing. Feit is dat Israel een oase is van vrijheid, creativiteit en vrede is in een zee van burgeroorlogen, dictaturen, moslimextremisme en andere ellende. Israel is geen heilig boontje echter dat is beter dan die linkse policor types want dat zijn schijnheilige boontjes tezamen met hun Palestijnse “vrienden”.

  2. Het enige wat na de verklaring van Ban Ki-Moon duidelijk wordt – voor zover dat al niet het geval was- is de onovertroffen lafhartigheid die zijn ganse loopbaan als VN-baas kenmerkten.

Reacties zijn gesloten bij dit onderwerp.