BDS’er Vrouwe veroordeeld

Pro-Palestina en anti-Israëlactivist Simon Vrouwe is door de Amsterdamse rechtbank veroordeeld voor illegaal collecteren. De rechter legde Vrouwe een geldboete van in totaal 280 euro op en een voorwaardelijke taakstraf van 16 uur met een proeftijd van twee jaar. Dat bevestigt een woordvoerder van de Rechtbank Amsterdam aan het NIW.

Vrouwe werd in minder dan een jaar tijd drie keer aangehouden voor het collecteren ‘voor Gaza’ zonder vergunning. Een woordvoerder van het OM laat weten dat het gaat om aanhoudingen in december 2017, februari 2018 en april 2018. Voor die overtredingen eiste het OM in de eerste twee gevallen een geldboete van 140 euro. Voor de derde overtreding in april eiste het OM echter een voorwaardelijke taakstraf van 16 uur met een proeftijd van twee jaar, omdat Vrouwe al meerdere keren de fout was ingegaan. Ook eiste het OM dat de spullen (fietsen, een karretje en protestborden) van Vrouwe niet zouden worden teruggegeven aan de activist.

De rechter kon zich grotendeels vinden in de eis van het OM en veroordeelde Vrouwe tot een geldboete van in totaal 280 euro en legde ook de voorwaardelijke taakstraf op met een proeftijd van twee jaar. Vrouwe krijgt tegen de eis van het Openbaar Ministerie in, wel zijn spullen terug.

De activist bleek niet erg onder de indruk te zijn van het vonnis. Op donderdagmiddag stond de man al weer op het Spui in Amsterdam.

De politie Amsterdam liet in april weten dat een van hun agenten overwoog om aangifte tegen Vrouwe te gaan doen. Vrouwe begon op sociale media een hetze tegen de Joodse agent , omdat deze de dienstdoende wijkagent was op het moment dat de spullen van Vrouwe op het Leidseplein in beslag werden genomen. De agent werd door volgers van Vrouwe uitgemaakt voor onder andere ‘zionistische diender’.

9 Reacties

 1. – “De activist bleek niet erg onder de indruk te zijn van het vonnis. Op donderdagmiddag stond de man al weer op het Spui in Amsterdam.”

  Schending van z’n proeftijd dus……daarvoor zou hij a la minute aangehouden moeten worden want daarmee verspeelt hij het voorwaardelijke van z’n opgelegd gekregen ‘straf’. Maar zo ver zal het wel weer niet komen; dit soort activisten komen er altijd met een heel minimaal voorwaardelijk taakstrafje vanaf waar ze vervolgens heel hard om lachen en weer gewoon straffeloos verder gaan met hun ‘misdadige’ acties.

 2. Aan de vruchten herkent men de boom de jarenlange wegkijk cultuur in Europa werpt nu zijn slechte vruchten af.De verdorvenheid ligt op de loer openlijke antisemitisme wordt afgedaan als het is slechts kritiek op Israël.Wat is de connectie tussen een Joods restaurant in Amsterdam met Israël ?
  Als jongeren van het C.I.D.I vreedzaam demonstreren tegen de aanwezigheid van Jeremy Corbyn bij een PvdA bijeenkomst middels een spandoek “LABOUR FOR THE MANY, NOT THE ( FEW ) JEW.” dan worden zij fysiek belaagd en verbaal aangevallen door meerdere bezoekers. Joodse instellingen moeten worden bewaakt in Nederland en als dat niet gebeurt is het leed niet te overzien.De wegkijk cultuur heeft de democratische wereld geen goed gedaan. De pers is zwaar bevooroordeeld als het over de berichtgeving uit het Midden Oosten gaat.
  Nergens kunnen wij lezen hoe bv. I.D.F dagelijks op de Golanhoogten zeer velen gewonden behandelen en medische zorg verlenen en dat er tonnen aan voedsel worden aangeleverd. Deze berichtgeving past niet in de beeldvorming die inmiddels is geschapen over Joden en Israël in het bijzonder.
  Simon Vrouwe is hardleers en onverbeterlijk maar gedijt als een fruitvlieg tussen de rotte appelen.S.Vrouwe is eigenlijk een collectant waarvoor geld ,
  “DAT IS IETS WAT NIET ZOU MOGEN WORDEN TOEGESTAAN , ofwel HIJ IS TE GEK OM LOS TE LOPEN. “

 3. Die proeftijd die Simon Vrouwe in zijn 3e proces binnen een jaar kreeg opgelegd, heeft alleen met de overtreding van ‘onbevoegd collecteren’ te maken. De man is echter een draaideurcrimineel, gesponsord door BDS/Hamas, die hem -met hun dikke Europees gesponsorde portefeuille- in alles, wat hij nodig heeft voorzien, om zijn werkeloze bestaan op de pleinen van Amsterdam voor hun glorie te slijten. Met gemanipuleerd fotowerk, boycot-posters en direct scheldend op iedereen, die hem confronteert met zijn misleidende boodschappen, of een voorzichtige spiegel voor houdt, is deze ongeletterde figuur een hindernis voor een tolerante samenleving. Wanneer krijgt hij nou eens de straf, die hem toekomt en worden de emotioneel beladen plekken van Amsterdam voor hem verboden terrein? Het convenant van 6 maart jl., waarbij 12 gemeentefracties de Europese definitie van antisemitisme onderschrijven, blijkt tot nu toe een papieren tijger tegen dit soort haat-zaaiers!

  • Ik vermoed dat Simon Vrouwe intellectueel niet in staat is te begrijpen dat hij zich laat misbruiken door BDS/Hamas, net zo mij als de zich Palestijnen noemende Arabische bevolking van Gaza. Met u eens dus.
   Overigens hulde aan u en uw broer, die inspraken in de Gemeenteraad van onze hoofdstad.
   Het is een grof schandaal dat op de Dam in onze hoofdstad Jodenhaat wordt gespuid. Als antizionisme vermomde Jodenhaat !

 4. “Serie antisemiet” Simon Vrouwe zal uiteindelijk wel de straf krijgen die hem toekomt.. Of dat nou uit de hoek van justitie zal komen of uit een andere hoek..

  • Nou Hans…Misschien uit de hoek van de gemeente Purmerend.. Misschien heeft onze “vriend” zijn verdienstenbriefje van zijn bijstandsuitkering niet goed ingevuld….Dat lijkt mij de beste hoek…te werk worden gesteld als bijstandstrekker.. Lijkt mij de beste oplossing. De billen gaan wassen van Joodse bejaarden .Of met hen gaan rolstoelen.. Voorlezen zal gezien zijn ongeletterdheid niet lukken.

 5. Eind mei was ik op de Dam en deed me voor als een Duitser die sympathiek stond ten opzichte van de Palestijnen. Direct kwam Vrouwe op mij toe met een bordje in zijn hand waarop stond “collecte voor Gaza”. Ik deed alsof ik geld uit mijn portemonnee wilde halen en hij liet mij zijn collectebus zien, een plastic, witte zak die aan zijn fietsstellage hing.
  Zeker weten dat Vrouwe gewoon door gegaan is met het collecteren!!

  • Je had hem kunnen aanhouden, ex art. 53 Sv. Je moet dan wel direct de politie bellen en hem aan hen overdragen.

 6. Wars van Complotdenken en even wars van Slachtoffergevoel, vraag ik mij toch af of ook het niet-handelen van onze Hermandad tegen deze mijnheer niet diep van onderen meelift op de Wegkijkcultuur m.b.t. Joodse mensen. Wat zou er zijn gebeurd wanneer iemand hetzelfde gedrag zou hebben vertoond in het openbaar tegen Islamitische mensen? Zou zo iemand dan net zo lang getolereerd worden in het voortzetten van dat gedrag? En zou zo iemand dan net zo lang de ruimte krijgen om een rechterlijk vonnis aan zijn laars te lappen? Ik weet zeker dat dit niet het geval zal zijn, al was het maar gedreven door de angst die onze landsdienaren koesteren, van hoog tot laag, voor de reacties van de Islamitische èn de niet-Islamitische medeburgers. Wordt het niet eens tijd dat wij een zelfde angst in de gordijnen gaan jagen?!

Reacties zijn gesloten bij dit onderwerp.