BDS’er: Israëli’s zijn kakkerlakken

Facebook

Een BDS-activist is onlangs gefotografeerd terwijl hij een bewerkte versie van de Israëlische vlag vasthield. Op de foto is te zien dat de Davidster die normaal in het midden van de vlag staat, is vervangen door een kakkerlak.

Volgens de Joodse pro-Israël activist Michael Jacobs gaat het om BDS’er Robert-Willem van Norren en zou hij afgelopen zondag door Israëlische toeristen met de vlag zijn gefotografeerd op de Dam in Amsterdam. Jacobs laat weten dat hij Femke Halsema, de burgemeester van Amsterdam, per email op de hoogte heeft gebracht van de kwestie. “BDS-activist Robert-Willem van Norren maakt enkele dagen per week doelgericht misbruik van de vrijheid van meningsuiting. Hij roept op de Dam, vaak pal naast het Nationaal Monument en met de vlag van terreurorganisatie Fatah aan zijn scootmobiel bevestigd, direct en indirect op tot de vernietiging van Israël,” schrijft Jacobs.

Robert-Willem van Norren

De foto met de bewerkte vlag is door Jacobs naar de burgemeester gestuurd. “Op de foto van afgelopen zondag ziet u Van Norren met één van zijn vele opzettelijk kwetsende, opruiende posters – een vlag van Israël waarop de Davidster is vervangen door een kakkerlak. Dat is niet grappig, maar een openlijk antisemitische, jegens Joden haat zaaiende uiting,” aldus Jacobs. De Joodse activist heeft aan Halsema gevraagd om de manifestaties van Van Norren voortaan te verbieden.

De bewerking van de Israëlische vlag met een kakkerlak doet automatisch denken aan de nazi-retoriek dat Joden ‘ongedierte’ zouden zijn. Tijdens de genocide in Rwanda riepen Hutu-leiders hun volgelingen op ‘kakkerlakken’, met wie zij Tutsi’s bedoelden, te ‘verdelgen’. Eerder bewerkte Van Norren een Israëlische vlag met een hakenkruis en bevestigde hij een bord met de tekst ‘beware of zionist pigs’ op zijn scootmobiel.

De volledige brief van Michael Jacobs aan de burgemeester

13 Reacties

 1. Ik ben niet eens met de geuite mening van de heer van Norren. Echter ik ben een voorvechter van vrijheid van meningsuiting. Juist die mening die schuurt, provoceerd of beledigd moet worden beschermd. Anders is het vrije woord een loze kreet.

  • Het vrije woord moet worden beschermd, maar NIET, als dat ten doel heeft haat te zaaien en dat ook nog eens d.m.v. vervalsen, manipuleren, opruien, intimideren, afdwingen, chanteren en bedreigen. Zo zijn o.a. de Hitlergroet en de Holocaust-ontkenning immers ook verboden. Bovendien is het vrije woord van figuren als Van Norren en Vrouwe beperkt tot hun eigen gebruik. Voor andere argumenten en standpunten zijn ze het tegendeel van ontvankelijk.

  • Ik geloof dat u niet helemaal beseft wat u zegt. Er is vrijheid van meningsuiting en er bestaat zo iets als belediging. En discriminerende uitingen.
   Ik zou zeggen, pakt u het Wetboek van Strafrecht er maar eens bij.
   En ik vind deze man heel zielig. Als je je mening wil geven en dat op deze manier doet, toon je alleen maar aan dat je dom en zielig bent.

 2. Ik vind het vooral triest en zielig voor de man in de rolstoel. Hij heeft niet alleen een lichamelijke handicap maar geeft ook blijk van een zieke geest. Duidelijk niet op de hoogte van de zaken rondom Israel. Boycot Israel en en duizenden Arabieren (Palestijnen?) komen zonder werk te zitten. Reeds velen Arabieren die geboren en getogen zijn in Israel werken in Israel en hebben het vele malen beter dan hun bondgenoten in Syria, Libanon, Irak, Jordanie, Saudie Arabie en Egypte. De boycotten treffen de (Palestijnen?) Arabieren het hardst.De arabieren die in Israel wonen en werken zitten niet te wachten op een boycot. De Arabierenin Israel haatende BDS nog meer dan de Israeli’s. De Israeli’s slapen geen nacht minder van een boycot. De boycots zijn een lachertje. De flexibiliteit van de Israelies is ongekend. Men schakelt gewoon over naar een markt die een grote en onverzadigde behoefte vervult in de hele wereld. Cyber techniek. En daar zijn de Israelis nu eenmaal de beste in. Dank, dank, dank,BDS,….jullie hebben de levens van vele Palestijnen een hel gemaakt. De man in de rolstoel die parasiteert op overheidsgeld zou er beter aan doen om voor problemen in eigen land te demonstreren.

  • Wie zegt dat het de BDS-ers om Palestijnen gaat ? Het gaat de BDS-ers erom uiting te geven aan hun Jodenhaat en f*ck de Palestijnen. We hebben trouwens NOG STEEDS niet vernomen waarom BDS eind juli een collecte hield voor zonnepanelen voor een ziekenhuis in Khan Younis, die half januari al op het dak van het ziekenhuis stonden. Blijkbaar is bij BDS niets wat het lijkt te zijn en zal ook het “goede” doel van de collecte alles behalve goed zijn. Waarom er anders om liegen ?

 3. Is er dan echt niemand die dit nazistisch gebroed op de Dam een (ik bedoel dat letterlijk!!) pek-en-veren behandeling geeft? De Jodenhaat-vlag afbreekt van zijn karretje? Zijn foldertjes meeneemt? Of denken we weer “sttt…als wij, Joden, ons maar stil houden zal het wel overgaan..Als we mein Kampf maar negeren…de kampen VOOR de oorlog verzwijgen…de eerste anti-Joodse maatregelen pikken..de Jodenster stilzwijgend aanvaarden… dan gaat het wel over? Helaas…uiteindelijk is hun doel dat de JODEN overgaan…jonge mensen doe eens iets! Wilhelmus

 4. Beste Wilhelmus, toen mijn broer Michael (die in deze NIW ook nu weer, als ‘pro-Israel activist’ wordt neergezet, terwijl hij het antisemitisme in Amsterdam bestrijdt) zo getergd werd door die andere hardnekkige sjlemiel ‘Vrouwe’, dat hij hem een verwaarloosbaar zetje gaf, zat hij vervolgens een week in detentie, moest daarna voor de rechter verschijnen, die hem -naast die week- ook nog een schadebedrag liet betalen! En dan roep jij heel stoer, dat we het vlaggetje aan het karretje van Van Norren moeten afbreken? Begrijp je nog steeds niet, dat de overheid -met name in Amsterdam- vanuit een traditionele antisemitische hoek opereert en tegenacties niet tolereert?

 5. Dat zo’n man getolereerd wordt op de Dam in Amsterdam! Waar zoveel Joodse mensen zijn weggevoerd naar de vernietigingskampen. Niet te geloven! Naar ja, het antisemitisme viert er weer ‘hoogtij’! Niks geleerd van de geschiedenis?! Bedenk dat de GOD van ISRAEL deze mensen niet hun gang laat gaan, net hun haat en ophitserij! Wie ISRAEL zegent, wordt gezegend, wie ISRAEL vervloekt, wordt vervloekt! Dat geldt voor het individu, alswel voor de natie!….

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*