Al-Haq en PNGO naar Tweede Kamer

De Tweede Kamer ontvangt op woensdag 31 oktober tijdens een bijzondere procedure meerdere ‘mensenrechtenverdedigers uit Israël en de Palestijnse gebieden’. Daarmee haalt de Tweede Kamer ook direct een activist binnen met banden met terreurorganisatie PFLP en een organisatie die het plegen van aanslagen op Israëlische burgers goedpraat.

De bijeenkomst vindt plaats op verzoek van het Israel Palestina Platform (IPP), een organisatie waarin The Rights Forum, Een Ander Joods Geluid, Pax en Oxfam Novib samenwerken.

Het IPP heeft voor de bijeenkomst onder andere Shawan Jabarin uitgenodigd om te komen spreken. Jabarin werd in 1985 veroordeeld voor het werven van terroristen voor PFLP. De terreurorganisatie is onder meer verantwoordelijk voor vliegtuigkapingen, zelfmoordaanslagen en een aanval op een synagoge in Jeruzalem in 2014. Momenteel is de Palestijn algemeen directeur van Al-Haq, een organisatie die de salarissen die Palestijnse terroristen krijgen na een aanslag ziet als een ‘recht’.

Samer Daoudi krijgt namens Palestinian NGO Network (PNGO) woensdag de kans om te spreken in de Tweede Kamer. De PNGO is onder meer van mening dat de Palestijnse terroriste Dalal Mughrabi slechts een ‘vrijheidsstrijder’ is. Mughrabi was een van de terroristen die betrokken was bij de Kustwegaanslag nabij Tel Aviv in 1978. Bij de aanslag kwamen 38 Israëli’s, onder wie dertien kinderen, om het leven. 71 mensen raakten (zwaar)gewond.

Het is niet alleen zeer opvallend dat dit soort organisaties de kans krijgt om te spreken tijdens de bijeenkomst in de Tweede Kamer. Het is wellicht nog stuitender dat onder andere The Rights Forum en Een Ander Joods Geluid er geen problemen mee lijken te hebben om op te trekken met organisaties en personen die verbonden zijn met terrorisme.

Lees hier onze uitgebreide analyse over het netwerk van BDS.

4 Reacties

  1. Jammer dat de tweede kamer niet gelijktijdig een organisatie uitnodigt die een tegegeluid kan laten horen. maar ja dat zijn we van onze antisemitische……. pardon anti Israëlische regering gewend. Es war nicht umsonst dat percentueel zoveel Nederlandse Joden vermoord werden tijdens de Holocaust . Dit is het ware gezicht van onze regeringsleiders.: Terroristen worden gastvrij onthaald en gekozen leiders geschoffeerd. Bah!

  2. Misschien een delegatie van bewoners uit de dorpen gelegen aan de grens met Gaza uitnodigen ? Die vrijwel dagelijks worden bestookt met raketten, afgevuurd door Hamas ? Hoe komt Hamas aan die raketten ?
    En dan eens uitgebreid vertellen hoe het leven is daar ? Schuilkelder in en weer uit ? Een ongeregeld leven ? En een NOS reporter er bij uitnodigen ? En deze man/vrouw vragen hoe het komt dat het door mij hier gememoreerde zo weinig aandacht krijgt bij hen ?

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*