Antisemitische show oud-Pink Floyd-zanger

Roger WatersTijdens een optreden in België heeft de oud-zanger en liedjesschrijver van Pink Floyd, Roger Waters, een deel van het publiek gechoqueerd met antisemitische uitlatingen. Onder het concertthema ‘dictatoriale regimes’ liet Waters een opblaasvarken op met daarop een davidster geprojecteerd. Geschokte muziekliefhebbers merkten op dat er ook een tijdlang een silhouet van een man geprojecteerd werd die de nazigroet brengt. Waters zong ondertussen het lied ‘In the Flesh’ waarin hij Joden uitmaakt voor uitschot. Waters droeg zelf een dictatorsoutfit die veel leek op een naziuniform en schoot aan het eind van het liedje het varken met een replica machinegeweer aan flarden. Dit vond plaats onder luid gejuich van een groot deel van het publiek.

De Anti-Defamation League vraagt Waters de davidster niet meer op een dergelijke manier te gebruiken, maar gelooft niet in een antisemitische intentie. Waters staat bekend om zijn felle anti-Israëlretoriek. Zo deed hij in 2009 een oproep in Haaretz om Israël cultureel te boycotten en heeft hij onlangs Israël vergeleken met Zuid-Afrika tijdens de Apartheid.

Zie hier de youtube-beelden van het optreden.

4 Reacties

  1. Roger Waters voelt kennelijk ook de behoefte om 0,2 % van de wereldbevolking the ‘ bashen ‘ . Dit is ongevaarlijk. Hij zal niet bedreigd worden, noch zullen ambassades in het M.O. In brand worden gestoken. Laat ‘m eens kritiek uiten op dergelijk wijze over de moslims, ca. 1.4 miljard. Kijken wat er dan gebeurd. Ik noem het dus lafhartig en duidelijk selectief. Zijn motief is dubieus.

  2. fel op israel.maar wat er in islamitische landen gebeurd denk aan irak iran of syrie,daar hoor je mensen niet over.maar wel kritisch zijn over israel.beetje kortzichtig.

  3. `k Was wel even geschokt toen k het las…De tijd en onze Almachige Schepper hebben toch het laatste woord.

Reacties zijn gesloten bij dit onderwerp.