Vereeniging van Antisemitische Radio Amateurs

NIW7618_01Het is maar goed dat al die geslagen, gemartelde, vermoorde socialistische verzetsstrijders er niet meer zijn. Nu voelen zij tenminste niet hoe het mes dat Francisco van Jole hen in de rug heeft geplant, hun hart doorboort. Want dat is precies wat de hoofdredacteur van het VARA-opinieblog Joop.nl doet.

Schaamteloos en zonder enige kennis van het eigen linkse verleden, laat Van Jole rapper Rachid el Ghazaoui, in de marge van onze samenleving beter bekend als ‘Appa’, op het VARA-blog het woord voeren. Appa, die Joden een paar jaar terug nog omschreef als “hebberige hyena’s, uit op ons geld en bloed”, is Joops nieuwste opiniemaker. De VARA, die zichzelf nog steeds ziet als “progressieve omroep”, als facilitair bedrijf voor de middeleeuwse bloedlegende. Moet kunnen, denkt Van Jole. Van rood naar bruin.

Soms ligt de ironie zo dik op een schandaal, dat je het als columnist niet eens had kunnen verzinnen. De naam van het VARA-blog is een acroniem voor Jouw Online Opinie Pagina, maar natuurlijk is het vooral een knipoog naar PvdA-voorman Joop den Uyl. Jazeker, de man die zich – en daarmee ons land – tijdens de oliecrisis in 1973 onvoorwaardelijk achter Israël schaarde, ziet nu hoe zijn naam bezoedeld wordt door figuren die het niveau-neonazi niet ontstijgen. Ook Den Uyl ziet gelukkig niet meer hoe een nep-socialist als Francisco van Jole zijn naam te grabbel gooit.

Door de mislukte rapper uit het afvoerputje van het internet te vissen en ruimte te bieden, doet Van Jole aan ordinair Joodje-pesten

Want dat is wat de Joop-hoofdredacteur doet, een platform bieden aan echte, onversneden Jodenhaat. Niet eens gemaskeerd als Israëlkritiek, maar gewoon het oude nieuwe en nieuwe oude antisemitisme dat in bepaalde politieke, academische en religieuze kringen van ons land steeds openlijker en luider is te horen. “De Holocaust is een leugen,” en “een fabeltje” kraaide Appa vorig jaar, wanhopig op zoek naar aandacht.

Die krijgt hij nu dus bij de VARA. Door de mislukte rapper uit het afvoerputje van het internet te vissen en ruimte te bieden, doet Van Jole aan ordinair Joodje-pesten. Het lijkt schokkend, maar is eigenlijk nauwelijks nog verrassend. In een klimaat waarin de VARA regelmatig in haar talkshows podia biedt aan Dyab Abou Jahjah en Youness “Schop Israëlische toeristen total-loss” Ouaali, is een column voor serie-antisemiet Appa eigenlijk een logische stap. Misschien is het enig verrassende dat Van Jole en Joop nu pas hun masker hebben laten vallen.

Nog even voor de duidelijkheid: we hebben het hier dus over de omroep van Sonja en Frits Barend, van Ellen Blazer en Hanneke Groenteman, van Ben Elkerbout en Alexander Pola. Je vraagt je af wie Francisco van Jole g’dverdeg’dver denkt dat hij is, dat hij de reputatie van al deze reuzen uit het VARA-verleden bezoedelt met het waanidee dat Jodenhaat niet langer racisme, maar een acceptabele, publicabele opinie is.

Leuk detail: als belastingbetaler financiert u de antisemitische ambities van Joop.nl (waar – full disclosure – ik ook heb gepubliceerd, al was het toen nog niet het extreemlinkse, jihadisten-knuffelende en alles-is-racisme-roepende haatblog dat het nu is). Nee, liegt de VARA, Joop wordt betaald uit ons ledengeld, niet uit de publieke-omroepsubsidie uit Den Haag. Als dit al waar was – en geloof mij: dat is het niet – is dat een klassieke vestzak-broekzak-constructie natuurlijk.

Maar goed, laten we voor de leut eens geloven dat Francisco van Jole (dik betaald) en Appa (onbetaald) inderdaad hun haat financieren met ledengeld. Dan is de conclusie duidelijk: wie nu nog lid blijft van de Vereening van Antisemitische… pardon Arbeiders Radio Amateurs betaalt willens en wetens mee aan de verspreiding van Jodenhaat.

 

P.S. Zou dit nou die ‘verbinding’ zijn waar VARA-directeur Gerard Timmer en NPO-baas Shula Rijxman zo hoog over van de toren blazen?

 

 

 

11 Reacties

 1. Net als alle andere vormen van weerzin is ook de afkeer jegens Joden een uitdrukking van zelfhaat. Gezien het feit dat de Joodse minderheid altijd de functie heeft gehad van de spreekwoordelijke ‘kanarie in de kolenmijn’, oftewel, dient als een graadmeter voor de verhoudingen binnen de maatschappij, is het verschijnen van Jodenhaat een veeg teken voor de samenleving als gehéél – iets waarover iederéén zich ernstige zorgen moet maken.

  • Gisteren kwam bij de algemene beschouwingen in de 2 de kamer premier Rutte zwaar onder vuur te liggen omdat hij in een interview in zomergasten zich nogal ordinair had uitgelaten over bepaalde elementen in onze samenleving die denken dat onze grondwettelijke vrijheden een soort supermarkt is waarin je kunt shoppen. De gehele oppositie stond in de rij om de premier het vuur aan de schenen te leggen. De mensen om wie het ging waren immers Nederlanders. Dat die met een Turkse vlag zwaaiden en met opgestoken middelvinger en gescheld lieten weten een Erdogan strijders te zijn was kennelijk van ondergeschikt belang. Deze hypocrisie t.a.v. het fatsoen enkele maanden voor de verkiezingen is natuurlijk wel heel doorzichtig maar geeft aan dat ‘men’denkt overal mee weg te komen. Dit vind je ook terug in antisemitische uitlatingen. Vrijheid van godsdienst en respect voor de ander hebben plaats gemaakt voor brutaliteit. dat moeten wij niet pikken! Dus kunnen die antisemieten wat mij betreft een enkele reis Rabat of Istanbul krijgen.

 2. Ongelofelijk! Shocking, maar meer dan dat, een teken aan de wand.
  Beangstigend. En dat gaat gewoon ongestoord zijn gang, geen protesten, laat staan verboden… Is dit nog mijn Nederland waar ik hier(Israel) nog altijd zo hoog van opgeef…Ik schaam mij en voel me verraden. Het is walgelijk en een serieuze omroep en krant onwaardig!!!

 3. Kritiek op Israel en je ben een antisemiet
  Simpelweg omdat bezetting en kolonisatie niet te verdedigen valt dus valt men de boodschapper aan.

 4. Hate to say it but,
  misschien zijn Sonja en Hanneke en who ever wel erev Rav !
  Was nooit zo kosjer in the first place, die VARA.
  PVV voorman heeft er veel over geschreven. Ook op www archief ‘het vrije volk’ ( EJ Bron) Of dachten jullie dat abortus en al die dingen uit een niet vervuilde bron kwamen? Wordt ‘s wakker, weet je !

 5. Correctie op eerder gegeven commentaar:
  Als echte en ge-“licensed” radioamateur, vind ik het jammer dat wat knulletjes die bij een radio/tv station werken, en daar blijkbaar antisemitische taal uitslaan (verwerpelijk natuurlijk), “radioamateurs” genoemd worden.
  Daarmee worden miljoenen radioamateurs wereldwijd in een slecht daglicht geplaatst, geheel ten onrechte.
  Een verontschuldiging uwerzijds is zeker op zijn plaats.
  Peter Fontilus, PJ2PF (dit is mijn officiële radioamateur ‘call sign’)

 6. En wat betekent v’Ra in de Heilige Taal?
  Onze benedenbuurman in Hilversum was op het einde van zijn loopbaan hoofd van de boekhouding van de VARA. Hij juichte altijd als Duitsland gescoord had, ik praat hier over voornamelijk de jaren ’70 v.d.v.e. Ze waren ook nog familie van Jaap Jongbloed, van wie men zegt dat hij van een NSB familie was. De zoon van de boekhouder is die schakeltechnicus bij Riefenstahl 8 uur Journaal, die die jongen met die gun naar de verkeerde studio stuurde niet zo lang geleden. Maar de technicus is nog te dom om voor de duvel te dansen. Hoe en waarom komt hij daar terecht? Als ik dingen uit het Hilversumse weet, waarom Sonja en Hanneke dan niet? Bent u echt zo naïef? Weet u echt niet wat EREV RAV zijn? Zolang Joods Nederland zich verlaat op dit soort dames om zich te beschermen is het slecht gesteld. Wat een manier om 5776 te eindigen en 777 te beginnen. De zieke maatschappij, leidt tot haat. De oorzaak, de symptomen, de remedie, het loopt alles door elkaar. Misschien wel mede oorzaak ziekte ( feministen = sturmabteilung van Illuminatie = o.a. financiers Hitler, maakt disbalans in maatschappij, en leidt tot haat tegen o.a. Joden) Beter gooi op weg naar Israël, vanuit je vliegtuig nog een bom op VARA gebouw i.p.v. politiek correcte onzin, en censuur van de waarheid. U graaft uw eigen graf op deze manier. Abortus propagandisten zijn kosjer? Really

 7. “Joop den Uyl. Jazeker, de man die zich – en daarmee ons land – tijdens de oliecrisis in 1973 onvoorwaardelijk achter Israël schaarde”
  Onjuiste mosterd na de maaltijd. De oliecricis was na de Kipur oorlog, als reactie van Arabieren op die oorlog. Het beleid van Nederland t.a.v. Israel is sindsdien juist bijgesteld (met dank aan Golda&Kissinger voor die bijna verloren oorlog). Alle show van Joop ten spijt. (En heeft ie vrindje Bernard ooit ECHT aangepakt?) En besides: het was een eenmansactie van Minister Vredeling – what’s in a name.- Maar een teken i.i.g. dat we te maken hebben met klipa noga dat fluctueert tussen twee uitersten. (ask your Rabbi) Zoals het beleid fluctueert. Maar u heeft gelijk; de pc femi dametjes worden altijd wel getolereerd door Amalek bij de VARA. (tot het bittere einde althans). “Kolonisten” werden dat nooit. Een teken van klipa tegenover Kedusha. U moet weten; de VARA kantine is niet groot, het is ook niet ver van het ARHC college. De likes of Marcel van Dam zitten bijna tafel aan tafel met de boekhouder en what have you’s samen s’morgens aan de drank. Hij moet er zo meer van geweten hebben want zijn vrouw mocht niet naar die feministische onzin programma’s kijken. Tot zover deze rara hoe kan dat? What is wrong with you people?

 8. Helaas wordt jodenhaat in de linkse zogezegd “politiek correcte” media steeds openlijker beleden. De jodenhaat wordt niet meer achter een rookgordijn van kritiek op Israel verborgen maar komt steeds openlijker naar voren. Leer dus als u in staat betn allemaal Krav Maga mogelijk wordt dat noodzakelijk om u zelf met blote handen te kunnen verdedigen.

Reacties zijn gesloten bij dit onderwerp.